Skip to main content

Tromstrygdskolen: Endelig i gang igjen!

Gjennom våren og høsten i 2022 har Tromstrygd tatt opp Tromstrygdskolen igjen, og mange kjente fjes og nye medlemmer har kunnet møtes for å få en innføring og samtidig gi innspill rundt forsikring, sikkerhet til havs og omstillinger som skjer i fiskerinæringen.  Vi har besøkt Finnsnes, Alta, Båtsfjord, Honningsvåg og Vadsø og møtt nesten 250 medlemmer.

Det har vært godt oppmøte på skolene. Det var som å møte gamle kjente, selv om det har gått tre år siden sist. Vi ble tatt veldig godt imot og det var en hyggelig gjeng vi møtte. Medlemmene ga uttrykk for at TT skolen er en relevant og god møteplass for næringa, sier markedssjef Frank Manin i Tromstrygd.

Tromstrygdskolen er et gratis tilbud til medlemmene i Tromstrygd. Skolen arrangeres årlig, og den byr på informasjon om myndighetskrav og sikkerhetsarbeid som mange fiskere setter pris på å få med seg.

– De fleste virket fornøyd med det faglige programmet, sier Manin, og legger til. 

– Vi gikk gjennom dekningene i de ulike forsikringene og det var stor interesse for dette. Enkelte var ikke klar over at dødsfall på fritiden gir skadeutbetaling til familien fra gruppeliv. Dette gjelder dødsfall uansett årsak, så lenge de er registrert på pakken. Det kan være lurt å være innmeldt i pakken også i de periodene når du ikke er på jobb på havet. Dette er en egen forsikring som kommer på toppen av andre utbetalinger ved dødsfall, sier Manin.

På Tromstrygdskolen tok havarisjef Anders Berthinussen en gjennomgang av skadeprosessen.

– Når en skade oppstår er det viktig å komme tilbake i fiske så snart som mulig. Da må du vite hva du skal gjøre for melde skade og komme raskt i gang med reparasjonsarbeidet. Her er godt samspill med Tromstrygd nødvendig. Det er viktig at medlemmene er kjent med prosessen og at de følger den opp, sier Manin.

For enkelte av medlemmene til Tromstrygd er det vanskelig å holde oversikt over dekningen i de ulike forsikringsproduktene. På Tromstrygdskolen prøver Manin og kollegaene i Tromstrygd å snakke med medlemmer, for å sikre at de er riktig forsikret.

– Det er viktig at de som er forsikret i Tromstrygd vet hvilke forsikringer de har, og hva som er dekket. I tillegg er det viktig at de kjenner til kravene for å holde båten i forskriftsmessig stand. Tromstrygdskolen er en arena hvor vi får tilbakemelding fra medlemmene på hva de har behov for, og hva Tromstrygd kan gjøre bedre. Vi spør og graver, sier Manin med et smil.

Tromstrygd rakk å gjennomføre fem samlinger med Tromstrygdskolen i 2022. Til våren starter de opp igjen med nye samlinger.

Tromstrygd ønsker også at skolen skal være en sosial arena like mye som et faglig tilbud. Derfor har det også vært lunsjer og middager for å bli bedre kjent med nye og gamle medlemmer.

Vi i Tromstrygd vil takke alle medlemmer som deltok på Tromstrygdskolen i år og vi er glade for at vi endelig kunne samles igjen etter 2 år med korona. Vi håper å se enda flere av medlemmene til neste år. Takk for i år