Skip to main content

Husk yrkesskadeforsikring ved vedlikehold

Mange bruker sommeren til vedlikehold på båten. – Husk yrkesskadeforsikring til de som utfører dette vedlikeholdet, sier havarisjef Anders Berthinussen i Tromstrygd.

Når det utføres vedlikehold på båten, er det lovpålagt å tegne yrkesskadeforsikring på de som utfører vedlikeholdet. Tromstrygd tilbyr denne typen yrkesskadeforsikring gjennom forsikringsproduktet Opplagsforsikring, som er myntet på innleid hjelp mens båten er på land.

– Mange lurer på hva opplagsforsikring er. Enkelte tror dette er en forsikring for båter som er i opplag på land. Det det er snakk om er en forsikring for personer som arbeidet på båten mens den ligger i opplag. Dersom du har personer som utfører arbeid på båten på land er du forpliktet til å ha en yrkesskadeforsikring på disse, sier Berthinussen.  

Har krav på erstatning
Han anbefaler alle som leier inn folk til å gjøre vedlikeholdsarbeid å undersøke om de er forsikret. Om ikke står reder ansvarlig dersom en yrkesskade oppstår.

– Opplagsforsikringen inneholder kun den lovpålagte yrkesskadedekningen. Det er skummelt å ikke ha denne forsikringen. Der som det skjer en skade, vil personen som arbeider på båten ha krav på erstatning gjennom Ykesskadeforsikringsforeninga. Dersom arbeidsgiver ikke har tegnet yrkesskadeforsikring, vil Yrkesskadeforsikringsforeninga kreve regress fra arbeidsgiver. Det kan være snakk om store erstatningsbeløp dersom skaden er stor, sier Berthinussen.

Mannskapsforsikring gir dekning på land
Enkelte rederier melder fiskerne inn i mannskapsforsikringen når de skal ut på sjøen, og ut når de går på land igjen. Mange er ikke klar over at mannskapsforsikringen også gir dekning mens mannskapet er på land.

– Vi har hatt flere Tromstrygdskoler denne våren hvor vi har presentert de ulike forsikringsproduktene for fiskerinæringen. Det virker som mange medlemmer ikke er klare over fordelene ved å være i pakkeforsikringen også når de ikke er i aktivt fiske. Pakkeforsikringen dekker gruppeliv, som sikrer familien dersom en faller fra. I tillegg har du en ulykkesforsikring som dekker uhell som oppstår på fritiden, sier Berthinussen og legger til.  

– Det er mange som ikke er klare over fordelene ved å ha disse forsikringene også mens en er på land.

Om du har spørsmål om opplagsforsikring eller mannskapsforsikring kan du kontakte Tromstrygd på e-post firmapost@tromstrygd.no eller på telefon 77 60 06 00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *