Skip to main content

– En relevant og god møteplass for næringa

Denne våren har Tromstrygd arrangert Tromstrygdskole på Finnsnes, Alta og i Honningsvåg. Det ble et hyggelig gjensyn med gamle kjente i næringa.

– Det har vært godt oppmøte på skolene. Det var som å møte gamle kjente, selv om det har gått tre år siden sist. Vi ble tatt veldig godt imot og det var en hyggelig gjeng vi møtte. Medlemmene ga uttrykk for at TT skolen er en relevant og god møteplass for næringa, sier markedssjef Frank Manin i Tromstrygd.

Gratis tilbud til fiskerne
Tromstrygdskolen er et gratis tilbud til medlemmene i Tromstrygd. Skolen arrangeres årlig på forskjellige steder i Troms og Finnmark , og den byr på informasjon om myndighetskrav og sikkerhetsarbeid, som mange fiskere setter pris på å få med seg.

– De fleste virket fornøyd med det faglige programmet, sier Manin, og legger til.  

– Vi gikk gjennom dekningene i de ulike forsikringene og det var stor interesse for dette. Enkelte var ikke klar over at dødsfall på fritiden gir skadeutbetaling til familien fra gruppeliv. Dette gjelder dødsfall uansett årsak, så lenge de er registrert på pakken. Det kan være lurt å være innmeldt i pakken også i de periodene når du ikke er på jobb på havet. Dette er en egen forsikring som kommer på toppen av andre utbetalinger ved dødsfall, sier Manin.

Havarisjef Anders Berthinussen redegjorde for skadeprosessen til lyttende medlemmer på Tromstrygdskolen.

Godt samspill nødvendig
På Tromstrygdskolen tok havarisjef Anders Berthinussen en gjennomgang av skadeprosessen.

– Når en skade oppstår er det viktig å komme tilbake i fiske så snart som mulig. Da må du vite hva du skal gjøre for melde skade og komme raskt i gang med reparasjonsarbeidet. Her er godt samspill med Tromstrygd nødvendig. Det er viktig at medlemmene er kjent med prosessen og at de følger den opp, sier Manin.

Svarer på spørsmål
For enkelte av medlemmene til Tromstrygd er det vanskelig å holde oversikt over dekningen i de ulike forsikringsproduktene. På Tromstrygdskolen prøver Manin og kollegaene i Tromstrygd å snakke med medlemmer, for å sikre at de er riktig forsikret.

– Det er viktig at de som er forsikret i Tromstrygd vet hvilke forsikringer de har, og hva som er dekket. I tillegg er det viktig at de kjenner til kravene for å holde båten i forskriftsmessig stand. Tromstrygdskolen er en arena hvor vi får tilbakemelding fra medlemmene på hva de har behov for, og hva Tromstrygd kan gjøre bedre. Vi spør og graver, sier Manin med et smil.

Nye samlinger til høsten
Tromstrygd rakk å gjennomføre tre samlinger med Tromstrygdskolen før ferien. Til høsten starter de opp igjen med nye samlinger.

– Nå er det sommerferie, så vil vi se på nye datoer når alle er tilbake på jobb igjen. Vi håper å gjennomføre nye runder med TT skolen til høsten, sier Manin.

Les mer om Tromstrygdskolen her.

Her er programmet fra vårens Tromstrygdskoler:

  • Forsikringsgjennomgang
  • Pakkeforsikringen
  • Skadeprosessen
  • Stabilitet fartøy
  • Fartøyskontroll og Sikkerhetsstyring
  • Felles middag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *