Skip to main content

– Klar tilvekst av unge fiskere

Tromstrygd forsikrer stadig flere nybygg og ser en klar tilvekst av unge fiskere i 2021. Det lover godt for fiskerinæringen i Troms og Finnmark.

Tromstrygd sjøforsikring er fiskernes eget forsikringsselskap og de har flertallet av fiskerne i Troms og Finnmark som sine medlemmer. Nå kan markedssjef Frank Manin se tilbake på et godt år i 2021, hvor flere nybygg kom inn i porteføljen.

– Det er godt fiske og stadig flere ser at det er rom for å investere i nytt utstyr. Jeg opplever at det er en positivitet i fiskerinæringen, sier Manin.

Flere nybygg
De fleste nybyggene kommer i gruppen mellom 10 og 15 meter. Dette er moderne sjarker med gode arbeidsforhold ombord.

– Nybyggene er spredt over hele regionen. Mange kommer fra eksisterende medlemmer som bygger seg ny båt, sier Manin.

Selger til ungdom
Og når de eldre fiskerne bygger nye fartøy åpnes døren for ungdom som vil inn i næringen.

– Når eldre fiskere kjøper ny båt, selger de gjerne den gamle båten til ungdommer de har tro på, for en grei pris. Det bidrar til rekruttering og en positiv tilvekst, sier Manin, og legger til:

– Vi ser en klar tilvekst av unge fiskere i tjueårene, og det er flere jenter. Mange av de vi snakker med har foreldre i fiskerinæringen og de har lyst til å investere i egen båt. Mange er oppvokst på havet. De ser for seg et godt liv som fisker. 

Markedssjef Frank Manin i Tromstrygd

Gir gode råd og medlemsfordeler
Tromstrygd er et forsikringsselskap eid av medlemmene selv. Det gir mulighet for premierabatt når selskapet går med overskudd, og tilgang på en rekke medlemsfordeler som både nye og eldre fiskere kan benytte seg av.

– Vi tilbyr først og fremst medlemmene våre gode forsikringer, men vi gir de også råd og veiledning om de synes det er vanskelig å få alt det formelle i orden. Det er mye å tenke på når en er ny i næringen, sier Manin.

For de som ønsker litt ekstra støtte har Tromstrygd mye å by på.

– Vi gir medlemmene våre fartøyhåndboken og tilskudd ved innkjøp av sikkerhetsutstyr. Vi ønsker at de skal få på plass sikkerhetsrutinene og det nødvendige sikkerhetsutstyret så raskt som mulig. Det gjør arbeidsplassen tryggere, sier Manin.

Husk tilsyn med båten
Han har følgende råd til medlemmene når nyttårshelgen og det kommende skreifisket står for døren.

– Når skreifisket starter på nyåret er det viktig å ta en gjennomgang av sikkerhetsutstyret ombord. Alle godkjenningene må være i orden og sikkerhetsflåten må være på stell før en drar ut.

I nyttårshelgen er det viktig å ha tilsyn med båten.

– Kulden kan føre til ising. I tillegg kan det store snøfallet i julehelgen føre til vannfylling. Det er viktig å ha jevnlig tilsyn når båten ikke er i daglig bruk, avslutter Manin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *