Skip to main content

Dette bør du huske på i sommer

Sommeren er tid for vedlikehold og forberedelser til ny sesong. Her får du litt praktisk sommer-informasjon fra vår markedssjef Frank Manin.

Når vedlikehold skal utføres er det viktig å huske å forsikre de som skal utføre arbeidet.

– Om du leier hjelp til vedlikeholdsarbeidet, er du pålagt å tegne en yrkesskadeforsikring for de som gjør denne jobben. Denne forsikringen koster under 1000 kroner i måneden per person. Uhell kan skje, også når båten står på land, sier Manin.

Han er klar til å hjelpe de som ønsker å tegne en slik forsikring.

– Om du ønsker mer informasjon om personforsikring for vedlikeholdsarbeid, er det bare å ringe eller sende e-post til oss i Tromstrygd, sier Manin.

Ta fartøykontrollen nå

Mens båten er på land, kan det også være greit å få utført fartøykontrollen. Dette kan du gjøre i flere måneder før fristen går ut.

Fartøykontrollen kan utføres inntil 6 måneder før fristen løper ut. På bildet Reidar Johnsen i Theia.

– Du kan ta fartøykontrollen inntil seks måneder før sertifikatet løper ut. I denne perioden får du ikke avkortning på utløpsdatoen til det nye sertifikatet, sier Manin.

Det er også enklere å utføre kontrollen mens det er varmt i være og godt lys utendørs.

– Ja, i sommersesongen er det gode forhold for å gjennomføre fartøyskontroll. Det er enklere å gjøre dette før snøen og frosten kommer. Om du gjennomfører kontrollen på høsten, slipper du dessuten avbrudd for å gjennomføre kontrollen når vintersesongen starter, sier Manin.

Planlegger Tromstrygdskole til høsten

Til høsten planlegger Tromstrygd nye runder med Tromstrygdskolen i Troms og Finnmark. Men hvor det blir og når det blir, er det for tidlig å si noe om.

– Vi satser på å gjennomføre Tromstrygdskolen denne høsten. Det blir fint å komme ut og møte medlemmene våre igjen, men vi må fortsatt ta hensyn til eventuell endring i smittesituasjonen. Tid og sted for skolene blir besluttet etter ferien, og det kan bli gjort hurtige endringer om smitten skulle øke. Vi håper medlemmene våre vil følge med på den informasjonen vi deler på nettsiden og Facebook om dette, sier Manin.

Du finner mer informasjon om Tromstrygdskolen her.

Faktaboks: Ta fartøykontrollen før vinteren kommer!

Fartøykontroll kan foretas inntil 6 måneder før utløpsdato på fartøyinstruksen.

Eksempel:

  • Fartøyinstruksen utløper 01.01.2022.
  • Kontrollen kan starte fra 01.07.2021, og ny fartøyinstruks utstedes når avvik er lukket.
  • Utløpsdato for ny fartøyinstruks vil forholde seg til utgående fartøyinstruks, dvs. fra 01.01.2022 + 2,5 eller 5 år.
  • Du får ikke avkortning på utløpsdato med å være tidlig ute. 

For redere som fornyer fartøyinstruksen før denne utløper vil kunne få inntil 2 måneders utsettelse på ror- og propellakslingstrekk. Fartøyet får da en midlertidig fartøyinstruks med varighet i 2 måneder.

Ta kontakt med Theia for informasjon, på telefon: 971 66 699

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *