Skip to main content

Julehilsen fra Tromstrygd

Året som har gått
2020 har vært et år hvor det norske og internasjonale samfunnet har vært preget av korona pandemien. Dette har også påvirket sjømatnæringen. Mange redere har iverksatt ekstraordinære tiltak for å unngå smitte blant mannskapet og ombord på fartøyene, men ved årets slutt ser det ut til at næringen som helhet likevel har klart å opprettholde aktiviteten og en høy verdi på sjømateksporten. Det vitner om dere har lagt ned en stor innsats gjennom året som har gått.

Status for Tromstrygd
Tromstrygd har også måttet ta hensyn til pandemien. I mars jobbet våre medarbeidere på hjemmekontor. Etter ferien har vi vært på kontoret i Tromsø, men reiseaktiviteten er redusert til et absolutt minimum. Det har ført til at vi ikke har kunnet arrangere Tromstrygdskolen i vår og høst, slik vi ønsker. I år kunne vi heller ikke invitere til julebord, slik vi liker å gjøre i førjulstiden. Vi håper at vi kan gjenoppta disse tradisjonene høsten 2021.

Tromstrygdskolen som webinar
Pandemien har også gitt oss mulighet til å tenke nytt og utvikle tilbudet til deg som medlem. Våren 2021 tilbyr vi Tromstrygdskolen som webinar til medlemmer som ikke har anledning til å delta på de fysiske skolene. De 4-5 Webinarene vil vare i omlag 45 minutter og ta opp relevante tema for redere og fiskere. Medlemmer som gjennomfører Tromstrygdskolen som webinar vil få redusert forsikringspremien på samme måte som ved deltakelse på den fysiske Tromstrygdskolen.

Skadeforebygging
Denne høsten har vi opplevd flere større skader og havari i fiskerinæringen i Troms og Finnmark. Det gjør at vi i Tromstrygd styrker vår innsats med skadeforebygging. I dette nyhetsbrevet kan du lese historien til Kirill Svendsen fra Kjøllefjord som la ned en ekstraordinær innsats for å redusere skadeomfanget, da flere båter begynte å brenne ved kai i Kjøllefjord. Han oppfordrer nå fiskere og redere til å styrke brannberedskapen gjennom installasjon av fjernvarsling ombord. Vi i Tromstrygd gir deg tilskudd ved installasjon av utstyr for fjernvarsling av brann. Når utstyret er installert kan du søke om refusjon for inntil 50 prosent av kostnaden eller maks 6.000 kroner. Vi håper mange medlemmer vil benytte seg av denne muligheten.

Selvbetjening
Tromstrygd er fiskernes eget forsikringsselskap. Det gir oss mulighet til å gi deg som medlem premierabatt når vi leverer gode økonomiske resultater. I 2021 vil vi gjøre en ekstra innsats for å redusere papirbruken og våre kostnader i forbindelse med utsendelse av forsikringsdokumenter per post. Da vil alle våre medlemmer motta dokumentene i forsikringsportalen Min Side. Vi er tilgjengelig på e-post og telefon om du har spørsmål om dette.

Da gjenstår det bare å ønsker dere alle en riktig god og fredfull julehøytid.

Ole Jørgen Ørjavik
adm.dir. Tromstrygd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *